cruising

Het was vandaag zo rustig dat we onze nagels konden lakken!

Luna en Nika zijn na de logeerpartij weer terug aan boord. Ze hadden het heel gezellig gehad. Het was heel even weer wennen aan de beweging bij ons aan boord, maar vervolgens hebben ze heerlijk geslapen.
Sindsdien is er weining wind, de normale 20 knopen blijft uit dus we dobberen langzaam vooruit over het eindeloze water.

We waren de andere boten even uit het oog en marifoon bereik verloren, maar nu varen we weer dichter bij elkaar. Vandaag konden we elkaar weer duidelijk verstaan.
Toch blijft het gedurende de nacht moeilijk om bij elkaar te blijven als je elkaar niet ziet.

Voor het eerst kwamen we andere schepen tegen. We hebben er nu 3 gespot sinds ons vertrek uit Mindelo. Eentje konden we zelfs met het oog zien vandaag. Verder zien we af en toe een vogel, vliegende vissen en veel wier. Soms hele plakken bij elkaar. Het IJsselmeer is er niets bij. Het hangt wel af en toe voor de schroef wat de boel enorm laat trillen als je de motor aan zet, maar met achter uit varen kun je het los krijgen.

Het lijkt nu echt niet meer op te schieten. We vermaken ons best aan boord en Luna en Nika doen zelfs school, maar we zouden er nu toch graag wel snel zijn. Je weet dat het nu niet lang meer hoeft te duren als er maar genoeg wind is. We hebben nog 312 mijl te gaan. We haddden vaochtend wel een spannend moment. De display van de stuurautomaat deed het niet meer. De rest met hand sturen is toch niet echt iets waar we op staan te wachten. De automaat deed het nog wel op de ingestelde koers dus we dachten dat het beter was er verder niet aan te gaan rommelen of proberen de automaat opnieuw op te starten. Gelukkig keek Jan nog eens goed en ontdekte een los stekkertje. Na het nagekeken te hebben in de handleiding was hij er zeker van dat dat het was! En ja hoor alles weer ok.

Het is op het moment van schrijven 24.00 u. lokale tijd. 4 Februari, vanmiddag zijn we 2 weken op zee! We hebben nu voor de 3e keer en laatste keer de klok een uur voor uit gezet, inmiddels is het hier dus 5 uur vroeger dan in Nederland. We gaan zo langzaam met de tijdzones mee en ook met de temperatuur. Het is heerlijk rond de 30 graden met een zeewater temperatuur van 26 graden! We plakken lekker en verfrissen ons met de washand. We doen lekker lui, lezen veel en we eten lekker. Nog genoeg eten in voorraad dus we kunnen nog een tijdje door, maar … hopelijk is het volgende bericht vanaf Martinique.

Advertenties

Een gedachte over “cruising

  1. Bericht vanaf Martinique ….. Martinique …. Martinique …. nog altijd beter dan de navigatie die aangeeft dat ik nog 6,4 km moet rijden tot aan Almere … 🙂 …

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s