Van Sudan naar Egypte

_SAM2526We vertrekken al weer uit Suakin (Sudan) en gaan nu richting Suez. Via een of twee korte stops zullen we zo veel mogelijk achter elkaar doorvaren, want er lijkt een goed weergaatje of weatherwindow, zoals dat zo mooi in het Engels klinkt, te zijn.

Djibouti hebben we verlaten nadat we nog een dagtrip naar het zoutmeer hebben ondernomen. We hebben op die manier iets van het land gezien en dat was behoorlijk indrukwekkend. Veel lavastenen vlakten, kaal maar toch bewoond door mensen onder moeilijke omstandigheden. Kamelen die over de weg lopen. O het waren dromedarissen. Naast het zout meer hebben we ook een scheur in de aarde en een vulkaam krater bekeken. Met de 4-wheels off road was best wel spannend.

Na Djibouti was Sudan weer een hele andere ervaring. Het plaatsje Suakin (of Sawakin) is een heel gemoedelijk dorpje waar je je in een andere tijd waant. Meer traditioneel geklede mannen en vrouwen en veel geiten en ezels op straat. De huizen zijn hier aan het afbrokkelen want er wonen steeds minder mensen hier aan het water. Ze zijn al in 1930 vertrokken naar Port Sudan en daardoor bestaat de oude stad nu slechts nog uit ruïnes. Het koraal waar de huizen van waren gebouwd brokkelt heel snel af. Het Suakin dat daarna is ontstaan is vrij klein en ook hier zie je huizen die ingestort zijn. Er is al een Nieuw Suakin dichter bij de grote weg. We hebben hier wel onze ogen uitgekeken. De mannen spreken ons aan en heten ons welkom. De vrouwen hebben hun haar bedekt met sjaals en kijken ons streng aan en blijven op afstand. We ontmoeten wel een paar studentes uit de hoofdstad Khartoem die hier op een excursie zijn om te schilderen. Ze studeren art aan de universiteit van Sudan. Wat een verschillen weer. We hebben verse groenten, fruit, eieren en brood gekocht en diesel. Op naar Suez.

De foto’s volgen later. De netwerkconnectie is te traag…

Advertenties

5 gedachtes over “Van Sudan naar Egypte

  1. Goede vaart. We vinden een beetje spijtig dat Kwispel (mijne maat Jaco) niet met jullie mee zijn. Maar ze zullen wel volgen. We komen jullie misschien tegen . We zeilen deze zomer met onze Lady Bluepurple naar Porto om de Kwispel te ontmoeten. Onze thuishaven is Wolphaartsdijk. Nog veel plezier en we blijven jullie volgen. Greetz,
    Danny en Susan

    Like

  2. van harte gefeliciteerd! Wat hebben jullie weer veel beleefd. Hier is het nog steeds een beetje koud, dus genieten jullie nog maar even van het mooie weer hoor.Goede vaart verder en veel lieve groetjes van tante Annie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s