snorkelen met walvissen

Wat een enorme belevenis, ik had gedacht dat het een rustig dagje (31 jan) zou worden. Lekkere temperatuur van het zeewater (25 graden) en binnen al snel 30 graden. In de nacht koelt het niet veel af, de wind is warm! Het is wel vochtig. Alles voelt klam en nat aan ’s nachts van het zout. De wind is rond de 15 knopen, de koers nog altijd naar de West en we varen nog altijd voor de wind.
We waren die ochtend op de uitkijk naar de andere boten want die waren al lange tijd uit zicht.
Toen we bij de Lazuli, een van de twee boten, weer terug waren en we stil lagen om te wachten op de andere boot kregen we bezoek van 2 walvissen. Ze hadden een beetje een spitse snuit en waren wit aan de onderkant. Ze bewogen heel langzaam en rustig. Na een tijdje gekeken te hebben dook Philippe toch het water in. Hij kon het niet langer uithouden en moest ze zien. Hij was helemaal opgewonden van wat hij gezien had. Tja dan laat je ook je kinderen toch maar even kijken die dat ook heel graag wilden. Dus een voor een gingen we in het water om deze mooie beesten te bekijken. Luna en Nika als een van de eersten! Ik als laatste. Luna en Nika en wij allemaal waren verrukt. Wat mooi dat we dit hebben kunnen zien. De walvissen bleven maar terug komen en rondjes maken om de boot. We waren op dat moment met z’n allen aan boord van de catamaran en de Tinkerbel lag in de buurt te dobberen! Hoe gek is dat.
Na deze mooi ervaring zwommen Jan en ik terug naar de Tinkerbel en Luna en Nika wilden graag nog even aan boord van de mooie en ruime catamaran de Lazuli blijven. Zonder het heen en weer slingeren kun je normaal recht op zitten. Maar het wordt nog gekker. Luna en Nika logeren op dit moment aan boord van de Lazuli!
Jan en ik varen op dit moment alleen door de nacht! We houden de Lazuli goed in de gaten!
We hebben nog 676 mijl te gaan. eitje! 😉 Morgen naar verwachting iets minder wind nog, maar dan trekt het weer aan naar de normale 20 knopen. Dan schieten we het laatste stuk lekker op. De verwachte aankomst tijd (eta) op Martinique is nog variabel. Wat zal het worden 5, 6 of 7 februari?

Advertenties

4 gedachtes over “snorkelen met walvissen

  1. Lieve schatten, Wow wat een fantastische belevenis! Ongelooflijk! Deze ervaring alleen al maakt jullie avontuur de moeite waard. Wat heerlijk voor jullie en voor Luna en Nika. Veel plezier op de loveboat tortelduifjes! We zien jullie hopelijk op Martinique! Liefs, Elly

    Like

  2. Wauw, ik dacht er gisteren nog aan of jullie al walvissen hadden gezien en dat is nu zo, echt supercool!!!! Heb je ook foto’s??? Tof hoor! Ben jaloers! X

    Like

  3. Ha Ankie en Jan, wat een pracht belevenissen… kinderen die gaan logeren midden op de oceaan, vliegende vissen en nu walvissen, en dan maar denken dat het een saaie lange overtocht zou worden! Geweldig jullie voortgang zo te kunnen volgen, Op naar het volgende hoogtepunt en heel veel plezier met de resterende 600miles..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s