Voor de tweede keer over de evenaar

Crossing the equator for the second time. Again we give Neptune a glutenfree pancake./ Voor de tweede keer over de evenenaar en opnieuw geven we Neptunus een glutenvrije pannenkoek.

Zaterdag 9 januari om 18.05 passeren we de evenaar en gaan we van het Zuidelijk halfrond naar het Noordelijk halfrond. Tjonge voor de tweede keer. De eerste keer lijkt ongelooflijk lang geleden, het moet eind april of begin mei geweest zijn. Toen hebben we pannenkoeken gebakken en er net zoals Laura Dekker eentje aan Neptunus gegeven. Dat doen we nu weer.

We zijn gelukkig al een eind in de richting van Singapore. Langs de kust van Kalimantan zijn we uiteindelijk zo ver mogelijk omhoog gevaren. Veel op de motor. Ik geloof dat we krap 1 dag van de 3 zonder motor gevaren hebben. En nu zijn we de Zuid-Chinese zee aan het oversteken van Oost naar West. En we zeilen! Sinds deze ochtend ook zonder motor. Eerst nogal scherp aan de wind en behoorlijk tegen de korte hoge golven in, met veel wind. Dat was niet fijn, maar gelukkig nam de wind af, draaide de wind Noordelijker zodat we kunnen nu ruimer varen en de golven van opzij krijgen. Als het zo door gaat dan zijn we blij. Nog twee dagen varen en dan komen we dinsdag ochtend aan. Fingers crossed.

Het begin van deze trip was zo rustig dat we zelfs school konden doen. Lekker weer rekenen en taal, heerlijk om de dag door te komen, want anders duurt zo’n dag toch wel lang. Nu lukt dat even niet. Luna en Nika luisteren naar muziek en kijken een filmpje. Jan en ik doen veel tukjes tussendoor, omdat we zo vermoeid zijn van de onrustige nacht.

Singapore, here we come…

Advertenties

2 gedachtes over “Voor de tweede keer over de evenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s