laatste blog post & Nika 11 jaar!

Gisteren is Nika 11 jaar geworden. Dat hebben we natuurlijk wel even goed gevierd.  Vorig jaar vierde ze het nog op het eiland Hiva Oa in de Pacific net na onze oversteek vanuit Panama. Nu dus in Griekenland. Zowel Nika als Luna zijn in een andere fase beland! Zo veel meer “grown up”. Ze gebruiken zelf ook veel Engelse woorden of zeggen stukjes in het Engels. Ze zijn een beetje wereld burgers geworden denk ik.  Later willen ze in elk geval ook gaan zeilen!

Een maand geleden zijn we via het Suezkanaal in de voor ons soms bar koude Middellandse Zee beland. Na een heerlijke tijd in het mooie Griekenland zijn we bijna aan het einde van onze reis gekomen. We hebben al eerder afscheid genomen van onze zeilvrienden. We zijn weer met z’n vieren.

Onze dagen zijn nu voorspelbaar geworden, we zijn niet meer onderweg, we liggen al een week op één plek. We zijn in Lefkas en hier blijven we ook. We gaan misschien nog een klein stukje varen om even te genieten, maar zoals Nika al met weemoed zei “Dat is niet meer echt varen”. Waar Luna het helemaal mee eens was en zei “Ja, niet meer zoals op de Pacific, dat je geen land meer ziet”.

Daarom valt er over het zeilen niets meer te schrijven en is het hoog tijd om deze blog af te sluiten. Jan is druk bezig met het mooi maken van Tinkerbel om haar in handen te geven van een bevriend Nederlands gezin dat deze zomer gaat varen in deze omgeving. In september en oktober gaat familie nog met haar zeilen dus pas daarna gaat ze op de kant en mag ze uitrusten. Ik concentreer me op school en de kleine klussen. Luna en Nika hebben weer een goed ritme, bijna weer een nomaal leven dus.

We stappen binnenkort op het vliegtuig. Per 1 juli zijn we weer terug in Amsterdam. Op zoek naar een baan, weer in de hectiek van de Westerse wereld. Niet te geloven. We denken niet te veel na, want dan ga je weer terugverlangen naar het reizen en het nieuwe indrukken op doen. Ondanks ons hoge reistempo hebben we zo genoten van deze reis. Het was niet altijd makkelijk, zelfs spannend en vermoeiend op zijn tijd, maar voornamelijk heel mooi. Met trots kijken we terug op een avontuur langs oceanen en paradijzen. Trots ook dat we dit met z’n vieren hebben gedaan en doorstaan! We vinden elkaar nog steeds lief…

Maar nu sluit ik dan toch echt af met dank aan iedereen die ons heeft gevolgd en met ons heeft meegeleefd.

Fair winds,

Tinkerbel

Jan, Ankie, Luna en Nika

 

Nika 11 jaar

_SAM2896
Cadeautjes
IMG_1649
Henna tattoo als 1e cadeau
_SAM2904
Gluten vrije cake!

De laatste foto’s van onze reis !

2e helft Suez kanaal

_SAM2598
Stop in Ismaïlia met Alytes en Bayou
_SAM2638
Port Said

_SAM2623

Griekenland

_SAM2643
Op weg naar Kreta, zo koud gehad!
Zeilmakers Pascal en Jan in Ag. Nikolas Kreta
_SAM2647
Ieniemienie vissersboten in Griekenland
_SAM2667
Thyra
_SAM2671
Mooi zicht …
_SAM2679
262 treden naar boven
_SAM2722
Gewoon prachtig toch
_SAM2731
Me
_SAM2738
Zonnebril en Luna
_SAM2743
Nika en zonnebril
_SAM2850
Bayou
20160514_130844
Laatste Pastis met Bayou – Zakynthos
IMG_2441
Chillen
IMG_1580
Helaas het goud niet gevonden
IMG_1589
Even oefenen of we het nog kunnen
IMG_1603
Lefkas – Nidri waterval
IMG_1631
Drankje in Lefkas Town
Foto door paparazzi Luna. Mooi als afsluiter van de blog
Foto door paparazzi Luna.
Mooi als afsluiter van de blog

16 gedachtes over “laatste blog post & Nika 11 jaar!

 1. lieve Nika sorry dat ik niet goed op de kalender heb gekeken maar van harte hoor
  fijn dat jullie in Europa zijn tot gauw weer groetjes voor alle 4 tante ?

  Like

 2. Lieve Ankie,
  Dankjewel voor alle boeiende verslagen van jullie wereldreis. Zonder dat je het wist heb ik toch met jullie meegeleefd. Heel vaak niet jaloers, maar soms wel en dat vooral als je weer in een afgelegen paradijselijk oord was aangekomen. Ik hoop je nog wel te zien, ondanks dat Turid gestopt is met de lessen.
  Liefs,
  Marike

  Like

 3. Ik heb genoten van jullie reisverslag. Zonde dat het bijna over is. We zien elkaar wel weer op de dijk na 1 juli.
  Groetjes, Paul (vader van David en Vera)

  Like

 4. Beste allemaal, Alvast WELKOM THUIS!
  Ankie, dank voor je mooie verslagen. Geweldig!, hoe jullie deze reis met je viertjes hebt doorstaan. Met koffers vol herinneringen voor ’t leven weer op de terugweg naar ’t eigen honk.
  En straks…, afkicken van het reisleven en weer in het westerse levensgareel….. Maar ook, zullen familie en vrienden heel blij zijn dat jullie binnenkort weer in hun midden zijn.
  Nu eerst nog even genieten van de laatste weken.
  Hartelijke groet, Trix van der Biezen.

  Like

 5. Goed gedaan. Veilig de wereld rond en jullie hebben heel veel genoten. Tot ziens op de dijk en voor de meiden liggen de laser pico’s klaar om met alle oude vriendinnen te gaan zeilen.
  Maarten

  Like

 6. Wauw wat gaat de tijd achteraf dan weer zo snel he. Ik heb zoveel respect voor jullie dat jullie dit gedaan hebben, eerst alleen al voor het feit dat jullie die beslissing toen der tijd durfden nemen! En dan nu een jaar verder ook daadwerkelijk gedaan hebben. Heel erg tof! Dit zullen jullie nooit keer vergeten. Het was super leuk om jullie te hebben ontmoet in alle voorbereidingen, het avontuur is nu bijna voorbij. Geniet er nog maar lekker van en daarna wacht weer een nieuw avontuur: de draai vinden in de westerse en hectische wereld!

  Heel veel plezier en groetjes!
  Liefs, Maaike (maaike2 uit Spanje, maar nu inmiddels Nederland )

  Like

 7. Wauw 2 jaar zijn omgevlogen. Gezellig dat jullie weer terugkomen! En wat was het leuk om jullie verhalen te lezen! Tot over een maand op een van de dijken !!!

  Like

 8. Wat heb ik met jullie meegeleefd, en dat kon omdat je zo boeiend geschreven hebt. Bedankt hoor Ankie! Ook van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Nika. Nog een fijne tijd!!!!!!!!!!!!Groet van tante Annie

  Like

 9. Inderdaad genoten van jullie mooie reisverhalen en meegeleefd vanuit luie stoel :-). Ik kan me voorstellen dat jullie en de meiden zijn veranderd in echte globe trotters. Een overgetelijke ervaring. Doe rustig aan met acclimatiseren. Gaat je toch niet lukken om dat snel te doen na zo’n prachttijd 🙂 Geniet nog met volle teugen van de laatste maand. Grappig om jullie verblijf in Griekenland in perspectief te plaatsen. Voor ons is een zeilvakantie op Corfu, Lefkas of de Cycladen helemaal het einde. Voor jullie een beetje een ‘slap aftreksel’ na zo’n mooie wereldreis. Grappig. Nou, spreek jullie snel. Ik zie ernaar uit.

  Like

 10. Lieve ankie, jan,luna en nika
  Wat onwijs gaaf dapper en stoer jullie wereldreis voor jullie een super mooie ervaring en de meiden hebben ongetwijfeld een herinnering voor het leven meegekregen
  Moet eerlijk zijn dat ik echt naar de blogs uitkeek en dacht ja leuk kijken waar ze zijn wat ze beleven en of het goed gaat nu alweer terug in Europa en over een maand weer Amsterdam hoop in iedergeval ankie weer eens tegen te komen om nog veel meer verhalen te horen die niet beschreven zijn xx dank jullie dat we een stukje hebben mogen meereizen in jullie verhalen

  Like

 11. Beste Jan, Ankie en dames
  Ik heb genoten van jullie wereldverhalen, echt heerlijk om te lezen hoe jullie reis was. Met bewondering lees ik over jullie openheid naar de wereld. Dit zullen de kinderen altijd met zich mee nemen, die ervaring kan niemand ze afnemen.
  Heel veel dank hiervoor.
  Hartelijke groet,
  Annemiek Smulders, “oude” vriendin van Elly

  Like

 12. OMG, what an adventure you four have had! Congratulations for the courage, the stamina and the good cheer to start this journey … and to carry it through to the end! Amazing to watch for your posts. So many times have I bragged to my friends about your incredible journey. Thank you for making it available to me and Joe. It has been really an adventure for us too.
  Much love,
  Jean and Joe Ritok

  Like

 13. Hallo Jan, Ankie en de meiden
  Wat goed en een prestatie dat jullie dit hebben ondernomen. We hebben genoten van jullie verhalen en foto’s en (als zeilers) met jullie mee geleefd! Bedankt dat we mee mochten kijken in de belevenissen van het afgelopen jaar. De familie zal weer blij zij dat jullie heelhuids terug zijn! En meiden, jullie kunnen terug kijken op een geweldig avontuur wat jullie nooit meer zullen vergeten!
  Veel goeds gewenst voor de toekomst.
  Groetjes Bert en Paola Pirovano (vrienden Eerke en Rose Anne)

  Like

 14. Mooie blog! Dank voor het mee lezen en genieten. Wij nemen het stokje van jullie over en vertrekken nu vanuit de ionische zee voor een onbekende periode. Veilig thuis voor jullie. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s