over de helft

We zijn over de helft! Heerlijk gevoel. Nu schiet het op. Niet dat we erg bezig zijn met hoe snel we gaan. Doordat we met de 2 andere boten samen varen ben je niet zo bezig met je eigen vaarplan maar meer met hoe bij de anderen te blijven. Dan stem je soms in met wachten of een andere koers varen dan je (Jan dus) van plan was.
Gisteren en ook de nacht ervoor al was er ineens een schuin golvenpatroon bij waardoor we extra door elkaar werden gewiegd, beter gezegd gegooid! Hier binnen is er dan nog meer gekraak en gerammel van alles wat schuift en bonkt in de kastjes. Eerder schreef ik dat het lijkt op vila volta, de Efteling attractie, maar dan van links naar rechts. Dat klopt, maar ik moet nog toevoegen dat je je dan ook nog moet verplaatsen en dus niet alleen stil zit op een bankje. Het is eigenlijk een combinatie van villa volta met zo’n cakewalk atractie van de kermis.

Gelukkig was afgelopen nacht en vandaag weer rustiger. Nu is alleen de wind weer afgenomen waardoor we toch redelijke rollers hebben, maar dat is te overzien en voorspelbaar. Ik lig nu dwars, bijna horizontaal met een kussen in m’n rug op het bankje van de kaartentafel terwijl ik dit schrijf. Zo hoef ik niet steeds m’n spieren te gebruiken, want als je recht op zit moet je steeds de slingerbeweging tegenhouden die je lijf wil maken. Luna en Nika liggen al lekker te slapen en Jan was erg moe van afgelopen nacht waar hij mij meer had laten slapen. We zijn allebei toch wel wat moe aan het worden.

We hebben onze handen vol aan: met de andere 2 boten communiceren via de marifoon, hun positie in de gaten houden, ze op de hoogte houden van het weer dat we via de SSB radio binnen halen, , eten & drinken pakken en klaarmaken voor Luna en Nika (het lukt ze nog maar moeilijk zelf met de enorme schommelingen van de boot) en afwassen, gesprekjes voeren, af en toe een spelletje doen, vissen, vissen schoomaken en fileren, lezen en voorlezen.

Vandaag hadden we daar een paar extra belevenissen bij. Weer een vis gevangen! We hebben de ene boot bevoorraad met de 3e vis die we hadden gevangen en extra rijst en pasta. In een waterdichte ton hebben en de vis gewoon aan een touwtje heeft Jan alles aan een drijvende lijn achter de boot laten drijven zodat ze met de pikhaak alles aan boord konden hijsen. Mission accomplished. Daarna hebben we de andere boot een extra vishaak die het bij ons zo goed doet gegeven door achter langszij te komen varen en het in een visnet te gooien. Wie weer lukt het hen nu ook om vissen te vangen.
Vandaag hebben we ook een wassessie met teiltjes water in de kuip gedaan. Dat was echt lekker, weer een beetje frisser zo! Het is wel snel weer plakkerig want de temperatuur is echt geweldig.
Al een paar dagen proberen we op een van te voren afgesproken tijdstip en frequentie, radiocontact te krijgen met mijn neef Jeroen (helaas steeds niet gelukt. Je hoort dan ook veel gepiep, geruis en soms wat praten. Luna en Nika zegen dat de piepjes en sommige stemmen net op aliens lijken.
En Luna en Nika hebben hun pakje mogen openmaken, omdat we op de helft zijn! De Donald Duck pockets zijn erg fijn om te lezen en ze hebben er al elk 1 uit. Daarnaast hebben ze reiseditie van 4 op en rij gehad.

Nou never a dull moment dus. Wat zou ik graag slapen nu …

Advertenties

5 gedachtes over “over de helft

 1. Hi daar,
  Het klinkt allemaal voorspoedig en gezellig dat jullie niet alleen varen! Mooi weer en al op de helft, gaat best snel! Ben wel een beetje jaloers.. Hier is het wit op straat maar meer vastgevroren sneeuw… En 4 graden dus geniet lekker daar!!😘😘

  Like

 2. Lieverd ga zo door wat een belevenissen!!! Fijn zoveel van jullie te horen, dat is voor ons een geruststelling dat we horen dat het jullie goed gaat.
  Liefs Pa en Ma Verkleij

  Like

 3. Hallo alle vier, wat leuk om jullie verhalen te lezen.Van Eerke en Rosanne( via een nieuwjaarskaartje) kregen we jullie adres, maar ik kwam er nu pas aan toe om te kijken hoe het jullie vergaat. Het lijkt me best spannend allemaal, maar gelukkig gaat alles goed met jullie.
  Het is wel fantastisch om zoveel te zien en te ervaren denk ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s