Via Marquesas en Tuamotus naar Tahiti

Ia Orana (hello in Thaitiaans)

We hebben veel gedaan de afgelopen tijd! Van de Marquesas hebben we Hiva Oa en Tahuata gezien. Nadat Luna en Nika nog met Steven nieuwe boompjes hebben geplant zijn we van Tahuata in 5 dagen naar het atol Fakarava (Tuamotos) gevaren. Ik was blij dat we we er waren, want zeilen hadden we al zoveel gedaan en viel me zwaar! Blade Runner heeft ons naar binnen geloodst. Fakarava is een prachtig Atol dat blijkbaar bekend staat om de mooie duik- en site plekken. Nou wij hebben daar inderdaad tussen de haaien en mooie vissen gesnorkeld. Jan heeft nog even gekite met Andre en Claude van de Kousk Eol!

Na een week gingen we al weer door naar Tahiti om het weekend van 19e juni mee te doen aan de Puddle Jump, een evenement met alle boten die de oversteek naar Frans Polynesië hebben gemaakt. Tijdens dat weekend hebben we weer andere “kidsboten” ontmoet en dat was ook een beetje het doel. Tijdens de rally van Papeete (hoofdstad Tahhiti) naar de Cooksbay van het eiland Moorea ging onze gennaker, die aan de railing hing, over boord doordat we zo schuin gingen! Dat was einde rally, maar gelukkig konden we het zeil binnen halen. Dat ligt nu samen met de genua voor reparatie bij de zeilmaker. We hebben een hele lijst met reparaties dus we blijven hier even om de boot weer in orde te maken. Toch valt dat niet mee, want er is hier weinig op voorraad. Gelukkig gaat er nog een andere Nederlander naar Nederland heen en weer en kunnen we iets uit Nederland krijgen.

Wat hebben we veel beleefd en veel mensen en kinderen ontmoet! We hebben veel samen gevaren met Robbie en Nev van de Blade Runner, de catamaran waar we mee zijn overgestoken. Zij zijn nu nog op Moorea, maar we gaan ze vast nog terug zien. We rusten nu even uit in Papeete op Tahiti.

Luna en Nika vermaken zich hier prima met 4 andere kinderen van de Miss Behaving en de Sea Battical en rennen rond over de pontoons! Nika even wat rustiger, want ze heeft onder haar linker kleine teen een snee opgelopen en dat is vrijdag onder narcose geopereerd/gehecht. Er was zelf een pees door! We zijn heel goed geholpen in het IPC. Gelukkig komt het allemaal goed en is ze na 10 dagen weer vrij van verband en mag ze weer zwemmen. O wat hadden we te doen met onze Nika. Het is een stoere, maar ze wilde heel graag naar huis op dat moment! Ze was heel moedig en ze voelt zich gelukkig weer goed.

Nika ! Gelukkig met steun van Luna
Nika ! Gelukkig met steun van Luna
Terug naar de boot! Pfff
Terug naar de boot! Pfff
Nagellakken met de meiden!
Nagellakken met de meiden!

Meer foto’s komen in de volgende berichten ….!

Advertenties

6 gedachtes over “Via Marquesas en Tuamotus naar Tahiti

  1. halo hier tante katij weer eens het was maar goed dat jullie niet opzeewaren en een zereevoet krijgen die moest gehegt dus veel sterkee nika je komt hues wel weer hier naar toe het is warm hier op mijn balcon 40 gr dus blijf ik binnen geniet van julie reis en totmails

   Like

 1. Blij weer een bericht te krijgen van jullie.
  Wat een belevenis allemaal.
  Fijn dat Luna er was voor Nika want zij heeft zelf veel beleefd.
  Ik wens jullie een behouden vaart toe .
  groetjes tante \jeanne

  Like

 2. Het blijft geweldig om met jullie mee te kunnen lezen. @ Jan: leuk om je eerder vandaag even op Facebook te ‘ontmoeten’!

  Like

 3. Leuk om weer nieuws van jullie te horen! Hier is het heel warm dus dat is weer eens wat anders toch? Van m,n broer hoor ik ook het een en ander over jullie belevingen, dus blijf ik goed op de hoogte! Heel veel liefs van tante Annie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s