Tahuata

De dagen zijn voorbij gevlogen. Met eiland verkennen, ‘socialisen’, proberen internet te vinden, boodschappen doen, water halen, wassen, klussen, eilandtour, Nika’s verjaardag en nog een lokaal moederdag feest.

Bedankt voor alle reacties tijdens de overtocht en ook voor Nika’s verjaardag. We konden het net allemaal lezen tijdens het uurtje internet!
Nu zijn we weer even verstoken van internet. Waarschijnlijk hebben we pas half juni internet als we aankomen in Papeete op Tahiti.

Nika heeft vrijdag haar verjaardag op Blade Runner II, een mooie, erg ruime catamaran, mogen vieren. Dat is de catamaran waar we direct mee zijn doorgevaren vanuit Panama. We hadden een leuk internationaal gezelschap bij elkaar. Er waren naast de twee Australische eigenaren Robbie en Neville, 2 Amerikaanse meisjes Eleanor en Frances en hun ouders Windy en Michael, de Belgische Katleen, Joshua en Katya uit Nederland, een Algerijnse vrouw Nedjma en Chris uit New Zeeland. Chris heeft nog trombone gespeeld en we hadden een zelfgemaakte glutenvrije taart met slagroom en cinnamon roles (uit Curacao). Nika was heel tevreden dus hebben we het toch goed gedaan.
Nika is nu een hele flinke stoere dame. Dat was ze natuurlijk al, maar toch lijkt ze nu steeds zelfstandiger te worden. Ze spreekt ook al aardig Engels dus dat is zeker een hele ontwikkeling. Luna maakt het ook heel goed en wordt steeds wijzer. Ik heb er af en toe nog moeite mee dat ze al zo groot zijn!

Gisteravond zijn we naar een lokaal feest voor moederdag geweest. Alle vrouwen waren mooi gekleed in mooie jurken met bloemenkransen rond het hoofd. Een groep vrouwen danste na het buffet een aantal dansen met hele mooie choreografieen. Veel sierlijke bewegingen met de armen, de handen en de heupen, erg knap! Daarna was er een verkiezing van de mooiste mama in 3 categorieen van jong naar oud. En tenslotte ging iedereen dansen en hebben wij ons ook nog op de dansvloer gewaagd. Alle muziek is nagesynchroniseerd in het Frans met een soort electronische sound. Allemaal heel vrolijk. De mannen en vrouwen dans veel samen en het lijkt een beetje op salsa. Ook met het been van de man tussen de benen van de vrouw! Om 11 uur gingen de meeste mensen al weg. Er werd geen alcohol verkocht dus het bleef een beheerst feestje, wat helemaal goed is natuurlijk. Je mocht wel je eigen drank meenemen!

Vandaag zijn we naar het eilandje Tahuata, dat onder Hiva Oa ligt, gevaren en nu liggen we in een hele mooie baai met helder water en een mooi strand. Heerlijk zwemmen hier!
Morgen hebben we weer feest, want dan komen de 2 catamarans aan waar we een deel van de oversteek mee hebben gedaan. Zij waren gestopt op de Galapagos.
Er liggen hier ook de twee andere boten met meiden van Luna en Nika’s leeftijd die we al in de vorige baai hebben ontmoet dus het wordt gezellig hier.

Maar we moeten nodig weer een ritme ontwikkelen. Met name voor school moeten we weer even de discipline terugkrijgen. Maar dat gaat nu wel weer lukken. We zijn nu echt wel geland!

Advertenties

8 gedachtes over “Tahuata

 1. Leuk zo’n Moederdag die ook interessant is voor vaders!! Wel sneu voor Jan dat hij Vaderdag ergens op zee moet vieren …. Echter, ik neem aan dat jullie hem vast een onvergetelijke dag gaan bezorgen. Goede vaart alvast en doe voorzichtig!

  Like

 2. lieve allemaal, Ondanks onze bedenkingen voor deze wereldreis van anderhalf jaar zien wij wel dat het allemaal toch wel heel bijzonder is en jullie er gelukkig van genieten. Nog veel plezier op de eilanden die je nog gaan bezoeken!!!!! veel liefs van ons

  Like

 3. Ha allemaal, gefeliciteerd, dat klinkt goed! We hebben jullie contactgegevens niet meer, maar wilde jullie even laten weten dat jullie welkom zijn bij ons op Huahine. Maar eerst voor jullie nog een hoop moois te gaan… Geniet ervan met elkaar!

  Like

 4. halo hier tante kathy weer eens ik vind het nog steeds leuk om wat van jullie te horen heel veel groetjes van mij tot mails hoor

  Like

 5. Lieve mensen, heel hartelijk gefeliciteerd met en voor Luna (beetje laat). Heerlijk om jullie verhalen te volgen. Hier nu avondvierdaagse, ook gezellig!
  Liefs, Marieke & family

  Like

 6. Lieve Ankie, Jan, Luna en Nika
  Was alweer even geleden dat ik jullie blog las maar tjonge wat een bewondering heb ik voor jullie met die oversteek van 34 dagen! Lijkt me niet altijd makkelijk om positief te blijven en het leuk te blijven vinden. Maar de beloning dat je het gehaald hebt met alles wat daarbij hoort is ook weer heel groot! Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat! Jullie zijn al bijna een jaar weg. Geniet er nog van.
  Veel liefs Yvonne & family

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s