het beloofde land

We liggen voor anker in de Tahauku baai bij Atuona op Hiva-Oa! We deinen een beetje, maar dat is lekker.

Net voor het donker kwamen we aan. De berg naast de baai lag diep in de mist en het zag er zelf een beetje angstaanjagend uit, omdat het niet zo zonnig meer was. Deze baai ligt op het zuiden en ligt daarom aan het einde van de dag niet meer in de zon.
Vlak voor de ingang van de baai viel ineens de motor uit! Geen piepje niets, gewoon poef uit. Gelukkig hadden we genoeg afstand tot aan de kust en konden we even blijven dobberen. We bleven wonderwel rustig en bespraken eerst het scenario voor als het niet zou lukken om de motor weer aan de praat te krijgen. We besloten dat we dan de Genua zouden uitrollen en rustig voor de wind naar binnen zouden varen. Na check, check, dubbel check van toevoer diesel, koeling en olie, kon het niet anders zijn dan een tijdelijke verstopping van een filter. En ja hoor, de motor startte weer na stationair wat gas bij te geven. Gelukkig pruttelden we daarna rustig verder. Pfff.
Toen dachten we even snel te ankeren en een biertje en een colaatje open te trekken. We waren vervolgens minstens 2 uur bezig en het was lekker donker. We ankerden, maar draaiden vervolgens weer om door de landwind. Iedereen bleek een hek-anker te hebben om met de punt naar de swell (golven) te liggen. Om dat te kunnen doen, moesten we eerst het bijbootje oppompen. Ondertussen werden we opgeroepen door een Cargoschip met de vraag of meer de baai in konden ankeren, omdat we in hun vaarwater lagen en ze zo zouden uitvaren. Na twee keer het hek-anker uitgooien lagen we redelijk. De vriendelijke meneer van het Cargoschip dacht dat het zo wel zou lukken dus konden we eindelijk aan ons feestje beginnen.
Van een boot naast ons (met 2 meiden aan boord van 9 en 11!) kregen we een baguette als welkomst geschenk nadat Jan in gesprek was over het hek-anker. Er liggen hier aardig wat boten voor anker. We gaan morgen inklaren en verder op verkenning. Luna en Nika verheugen zich al enorm op morgen. We zijn allemaal super blij dat we er zijn.

Na de pannenkoeken en nog een kaartspelletje zullen we zeker lekker slapen vannacht!

Welterusten…

Advertenties

7 gedachtes over “het beloofde land

 1. pfff ! wat een avontuur en wat een feest dat jullie eindelijk weer aan land kunnen. ik maak een diepe buiging voor jullie vieren!

  Like

 2. Hoi Globetrotters! Wat fijn om te horen dat Jullie veilig zijn aangekomen!!!!😀😀😀😘 na een maand aan zee… Wat een avontuur! Heel Veel plaisier nu en goed ontspannen en leuke dingen doen aan de eilanden.

  Veel Liefs van Stephanie o c:o

  * Skickat från min iPhone

  Like

 3. Hallo allemaal, hoe gaat het? Nog 6 weken en dan……….
  Vorige week bij Ericke en Rosanne gegeten, het was weer erg lekker
  Tot mijn verbazing kreeg ik een prachtig kado, een grote doos cats in art kaarten. Heel mooi.
  Hartelijk dank hier voor.
  Wij zien elkaar in Middelburg, goede reis.
  Dikke kus Catharien

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s