uit de doldrums

Gisteren zijn we bevrijd door de wind.
We zijn nu echt wel weg uit de doldrums en hebben flinke wind.
Net op tijd. De zen modus was nog niet bereikt… We waren zo bezig met wind, geen wind, zeilen op, zeilen neer, motor toch eventjes aan. Nog niet echt die overgave aan de doldrums.
Toch denk ik nu al weer met weemoed terug aan de rustige tijd op het water. We gaan nu weer flink heen en weer, meer naar rechts dan naar links en het leven is weer volledig anders aan boord. Het lichaam moet weer wennen aan de andere situatie. Ik mag hopen dat buikspieren hier toch enigszins getraind worden, want zo voelt het in elk geval wel. Koken gaat nog meer in stapjes en iedereen houd z’n bord goed vast. Er is ooit 1 keer een bord over de bank gegaan, maar sindsdien niet meer. Ik heb denk ik een lichte blessure opgelopen aan mijn rechterdijbeen spier. Door het schrap zetten in spreidstand komt er meer druk op rechts, want de wind komt van links of schuinachter. Dus de boot helt het meest over naar rechts. Dit is al zo sinds het vertrek uit Panama dus ik zou me eigenlijk achterwaarts door de boot moeten verplaatsen om mijn rechterkant te ontzien. Mmm dat wordt wat lastig denk ik. Net viel ik bijna op Luna, omdat ik even m’n evenwicht verloor. De wc is ook een uitdaging. Ik zet me schrap met m’n voeten tegen de wand voor me en dan lukt het wel aardig. Luna en Nika hebben overigens nergens last van en doen ook of dit allemaal normaal is. Jan plast tegen alle veiligheidsadviezen in gewoon buiten, wat wel fijn is 😉
We gaan kijken of we vandaag weer wat meer kunnen doen. Vandaag staan koekjes bakken en zaadjes zaaien op het programma. Ik hoop dat het lukt in onze race boot. Gisteren was weer veel lezen, een beetje breien en als hoogtepunt even douchen in de regen. We hebben met al die regen een beetje drinkwater opgevangen!
Helaas hebben we nog geen vis gevangen. We hebben een lange nogal eng uitziende vis teruggegooid, want dat zagen we niet zitten. Jan heeft nu een lange wat dikkere lijn vast gemaakt aan de hengel, die we wel met de hand moeten binnen halen want het past niet op de molen. Nu zal het vandaag wel lukken. O ik verheug me er zo op. Ik hoop op tonijn! Fingers crossed.

Positie Tinkerbel 5/5 17.00 NL tijd (1500 mijl / 16 dagen op zee en nog 2500 mijl te gaan) 04 57 S 099 58 W

Advertenties

4 gedachtes over “uit de doldrums

  1. Ik volg jullie verrichtingen met spanning en denk vaak aan jullie.Ook ik hou mijn vingers crossed,niet voor tonijn,maar voor jullie veiligheid.Lieve groet,Ria en Jan

    Like

  2. Het blijft voor ons een spannend verhaal, maar het is jullie werkelijkheid. Wij wensen je een goede vaart en dat je vlug een tonijn of misschien een ander lekker visje mogen vangen.
    groet van tante Cobij en oom Jan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s