Alle zeilen bij

Drie dagen geleden passeerden we de evenaar en ik dacht dat het daarna makkelijker zou worden. We dachten en meer westelijke koers te kunnen varen met een meer zuid-oostelijke wind (tradewinds). We moeten echt voor elke mijl ons best doen en het beste uit de zeilen halen. Daardoor soms scherper varen, minder westelijk. We liggen ook nog steeds op een oor zodra er weer een beetje wind is. Nu zijn we de Galapagos bijna voorbij en hebben nog een kleine 3000 mijl voor de boeg. Gisteren was ik teleurgesteld dat de trade winds en het beloofde relaxte zeilen op de Pacific er nog niet waren. Jan was ook gefrustreerd over de geringe snelheid die we maakten. Uiteindelijk heeft de gennaker de dag nog goed gemaakt. Vannacht om 3 uur viel de wind weer weg en hebbben we zelf een paar uur de motor aan gehad.

Kortom we moeten alle zeilen bijzetten. Letterlijk en figuurlijk. Wat dat laatste beteft bedoel ik dat we positief moeten blijven en ondanks vermoeidheid en minder energie toch ook leuke dingen met Luna en Nika moeten verzinnen. O ja en daarbij natuurlijk ook heerlijke maaltijden blijven verzorgen en broodbakken. Als ik recht sta vind ik het al een opgave, laat staan onder een hoek. Maar al zeg ik het zelf, het lukt aardig.

Positief is dat we ons wel redden. Luna en Nika lezen veel. Luna leest nu ook in het Engels. Nika is ook meer Engels uit zichzelf aan het praten. Als we het Engels kwartet doen is het voor haar geen probleem meer om tussendoor ook in het Engels te praten. Toen we net begonnen met het spel aan het begin van de reis wilde ze dat liever niet! Ze zijn ook nog lekker met hun kamer ontwerp bezig en hebben het zelfs in minecraft nagemaakt. School komt ook langzamerhand weer op gang. Na school vandaag gaan we wat creatiefs doen. Luna is een kussen aan het naaien voor Nika’s verjaardag. We douchen ons in regenbuien en we groeten de dolfijnen die we vaak zien. Ja ik weet het zeker, we gaan het wel redden!

Voor de liefhebbers onze positie is
02 26 S 090 19 W
In het vorige bericht was een oude positie terecht gekomen.

Advertenties

5 gedachtes over “Alle zeilen bij

  1. Hoi lieve buurtjes…. We volgen jullie op de voet. Als ik het goed begrijp liggen jullie op koers richting Paaseiland? Lijkt me waanzinnig. Het klinkt af en toe wat frustrerend, maar ook alsof jullie het prima redden met zijn 4-tjes. Hier kabbelt het leven door, nu meivakantie, kinderen die zich af en toe vervelen, logeerpartijtjes etc. Jullie zouden soms misschien best hier willen zijn, maar reken maar dat wij regelmatig daar zouden willen zijn! Groeten, ook van Marleen, Gijs en Liv. Michiel

    Like

  2. Jullie belevenissen lees ik werkelijk elke keer met verbazing!. En zoals jullie schrijven… of je er zelf bij zit. ( hangt) In Zeeland ( weet je wel) zit het nu vol toeristen.
    Hopelijk morgen voor jullie een dag met veel wind!! Groetjes!! 3ke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s