Neptunus en de evenaar

Vannacht om 12 00 onze tijd zagen we onze positie veranderen van Noord naar Zuid. De teller ging op nul! Wat een magisch moment. Een soort koningsdag of oud en nieuw moment beter nog

We hebben Luna en Nika wakker gemaakt, of eigenlijk alleen Luna, want Nika sliep nog niet. We waren bezig geweest met het versieren van de wensballon met mooie tekeningen, wensen en onze namen. Daarom was het wat later geworden en kon Nika vervolgens van de spanning niet meer slapen. De volgende wensen hebben Luna en Nika zelf bedacht: ‘No pirates on the boat’, ‘De mooiste trip ever’, We don’t get to see any pirates, only if it are good pirates’, ‘Wish that we don’t have to sell the boat’, ‘Peace for the world’ en ‘Share the money’, ‘A good life for everybody on this world, with luck, love and friendship’, ‘Good days every week’ and ‘I love everything’. De pannenkoeken voor Neptunus lagen al klaar.

Iets voor het moment staarden we met z’n allen naar de instrumenten, de marifoon en de computer waar je onze positie zag veranderen. Op het moment van passeren hebben we een plotje (positie berichtje via de satteliet communicator) naar het thuisfront gestuurd, een screen shot van het computerscherm en een foto van het computerscherm en de marifoondisplay gemaakt. Daarna hebben Luna en Nika de pannenoeken over boord gegooid en hebben we de ballon aangstoken. Helaas stond er te veel wind en konden we niet goed de warme lucht in de ballon krijgen. Het kwam er op neer dat we de ballon een soort van over boord hebben gewipt waarna hij direct in het water viel. Grote teleurstelling bij Luna en Nika natuurlijk.

Al met al gingen we tevreden slapen en hebben Jan en ik een rustige nacht gehad. We varen prima. Heerlijk. Wel nog een aan de windse koers met als gevolg dat we er over 1 kant liggen. Ik zal blij zijn als we een ruimere koers kunnen varen en gan cruisen! Dit is prima zeilweer, maar niet voor als je ook gewoon moet leven op je boot.

We hebben een gezellige dag gehad. Zonder Ipads om stroom te besparen. Nou er is wat afgekletst. JAn heeft hele gesprekken gevoerd over de nieuwe inrichting van hun kamers thuis. De plattegronden zijn getekend en liggen klaar! Arme Jan, ze wilden maar door kletsten en Jan zat al lang aan zijn maximum aantal woorden dat hij normaal gesproken per dag praat. Maar hij hield vol. Ook gingen de gesprekken over poesjes. Welke kleur en welke naam! We hebben ze een poesje bij thuiskomst beloofd. Zucht. Ik denk dat mijn schuldgevoel hier te sterk is geweest dat ik heb toegegeven…. maar onder de voorwaarde dat Luna en Nika stofzuigen!
Ook zijn er druk velanglijstjes gemaakt voor hun verjaardag in 2016 voor als ze weer terug zijn. Nu had ik gedacht dat ze iets minder materialistisch zouden denken, maar daar leek het nog niet op. We hebben er wel even een gesprekje over gehad.
Kortom we praten veel over thuis! Ik merk dat ik dat zelf ook wel lekker vind. Als we aan land zijn straks is er weer zo veel afleiding dat het missen weer meer naar de achtergrond raakt. En dan gaan we gewoon weer verder 😉

We zijn zeker nog 3 weken onderweg, zouden we op een gegeven moment uitgeluld zijn? Ik ben benieuwd….

Advertenties

5 gedachtes over “Neptunus en de evenaar

 1. zond van de pannenkoeken
  Je hadden ze beter op kunnen eten ze komen er toch wel uit Ha Ha Ha.
  Sterke te hoor het is een hele belevenis groetjes van mij .

  Like

 2. Wat jammer van de wensballon maar toch wel een bijzonder moment als je ziet dat je kompasnaald ineens een andere richting kiest, dat beleven je toch maar allemaal.
  Groeten van tante Cobij en oom Jan.

  Like

 3. Wauw. Fantastisch moment om de evenaar te passeren. Trots op jullie.
  Hier hebben er net een zonnige Koningsdag gevierd. Daar hebben jullie toch ook wat aan gedaan zeker? Of straal vergeten ivm Neptunus? Haha.
  Geniet van de tocht en elkaar!
  Groetjes,
  Arthur, Bouvien, Camille en Olivia

  Like

 4. Lieve Ank, wat een magisch moment!! Wauw! Heerlijk om zo lekker de tijd te hebben om uitgebreid met elkaar te kunnen kletsen. Wij hebben inmiddels meivakantie en wisselen werken, hangen en spelen af. Vaar goed, ik kijk uit naar jullie volgende bericht! xx

  Like

 5. Wauw ankie, nog 3 weken geen land? wat een uitdaging zeg. ik vind jullie zo superstoer!
  succes met alles, en ook de groeten van Lotte die de verhalen van jullie meiden heel spannend vindt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s