Gone with no wind

Wind of geen wind, to be or not to be, filosoferen op de Grote Oceaan.
Het is zo rustig, op wat onweer flitsen na, dat je rustig kan nadenken. Wat moet je anders? Wel weer even wennen, zo’n dag doorkomen met alleen maar water om je heen.

Maandag 20 april zijn we rond 16 u vertrokken van de Islas las Perlas. We hebben de Rehua, onze nieuwe vrienden met kinderen, weer getroffen op Isla Pedro Gonzales. Luna en Nika hadden al op de uitkijk gestaan en waren blij dat ze weer konden spelen. We wilden daar toch niet langer blijven, omdat onze voorraden anders te veel opraken en de eilanden minder mooi waren als we hadden gehoopt. Misschien wel de belangrijkste reden om te vertrekken was dat er kwallen waren, zodat we niet echt ontspannen konden zwemmen!
De Rehua en De Blade Runner II, nog een andere catamaran, zouden de volgende ochtend vertrekken. Een derde catamaran Toucan zou nog iets daarna vertrekken. We houden contact en geven posities door via SSB radio en sailmail. Dat is weer een heel fijn gevoel om andere boten in de buurt te hebben.

De grootste uitdaging is nu het eerste stuk zonder wind te overbruggen zonder al te veel diesel te verbruiken. We hebben gezeild wanneer er een beetje wind kwam. We zijn nog nooit zo druk met de zeilen in de weer geweest. Vandaag hebben we de gennaker en het groot zeil op gehad en nog gingen we niet harder dan 4,5 knoop. Deze nacht is er helemaal niet te zeilen en varen we sinds 21 u al op de motor. Morgen ook geen wind waarschijnlijk. Daarna hopelijk wel ivm met diesel. Alles gaat dus rustig. Luna en Nika lezen veel. Nika moet duidelijk wennen en heeft heimwee. Nu hadden Jan en ik ook geen puf om veel te doen met de meiden, want de eerste gebroken nacht was toch heel vermoeiend. Jan en ik hebben wat bijgeslapen. Voordeel van weinig wind is dat we over een bijna gladde oceaan varen en makkelijk kunnen koken en lopen! We hebben dolfijnen gezien en een walvis gehoord in de avond, maar niet gezien. De sterren zijn prachtig en het onweer blijft gelukkig vrij hoog. We zien alleen de flitsen.
We maken plannen voor het passeren van de evenaar. We hebben onze wensbalon nog bewaard. Dus die gaan we zeker oplaten. Wat we Neptunus gaan schenken, moeten we nog bedenken! Misschien doneren we wel een pannekoek net zoals Laura Dekker. Maar wel een glutenvrije dan!

tot zover

Advertenties

8 gedachtes over “Gone with no wind

 1. Ik ben een beetje jaloers op de prachtige sterrenlucht die jullie zien, maar ben blij dat ik vanavond in mijn eigen bedje lig. Liefs en een behouden verder reis. O, ja en natuurlijk een hÊÊl bijzonder verjaardag gewenst.
  tante Cobij en oom Jan.

  Like

 2. Wat een avontuur,nu het langer gaat duren lijkt het niet meer zo spectaculair, maar het is het wel, hopende komt de wind opzetten. Wij hebben hier in CuraquauWaar geen last van windstilte, maar dat weten jullie wereldreizigers wel na eigen ervaring liefs paps en mams, dikke kussen voor de meiden,,,,, en behouden vaart’!!!!!!!!!!!!🌹🌹🌹🌹🌹🍄🍄🍄🍄🍄🐈🐈🐈🐈🐈đŸĨđŸĨđŸĨđŸĨđŸĨđŸĢ

  Like

 3. Lieve Ankie, vandaag jarig! Van harte gefeliciteerd! En wat fijn om al jullie verhalen en avonturen te lezen! Veel liefs van ons! Yvonne

  Like

 4. VAN HARTE GEFELICITEERD! Wat ben je nog heerlijk jong! Geweldig al je verhalen ik kijk alweer uit naar wat volgt, Lieve groetjes van tante Annie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s