Onderweg naar Panama

Vrijdag zijn we op het gemak vertrokken van Curacao. We zijn nog gespot door mijn vader en moeder die ons op de webcam van Willemstad de genua hebben zien uitrollen! Dan denk je dat je ver weg bent…

We zijn inmiddels al 3 dagen aan het varen. Het valt deze keer iets zwaarder dan ons makkelijke tochtje van Union Island naar Curacao. We hebben dag 1 naar het luisterboek ‘de negerhut van Oom Tom’ geluisterd. Misschien komt daar het zware gevoel van! Pff wat een vreslijk.
Ik had weinig energie en het slapen ging niet goed. Luna, Nika en Jan slapen goed, hoe erg we ook heen en weer gaan! Luna en Nika moesten ook iets meer wennen dan de vorige keer en liggen nog veel horizontaal.
Alles voelt lijkt het extra klam aan ’s nachts, iets wat me deze keer meer irriteert dan anders. Misschien is onze boot ook wel steeds meer aan het verzouten. Wat waarschijnlijk niet meehelpt is dat er een plens water door het kajuitraam naar binnen is gespoeld. Ik was even aan het tieren, maar ben even aan dek gaan zitten om te bedaren. Niemand kan er iets aan doen en we moesten die kussenhoezen toch al wassen! Luna, Nika en Jan hebben daar overigens geen last van! Nika vindt het zelfs lekker koel. Ik ben trots op Luna en Nika! Ze zullen de zeewaardigheid van hun vader hebben…

Gisternacht begon de wind toe te nemen en hadden we vanochtend tegen de 40 kopen (8 bft) op de meter. Met de ruime voor de windse koers en weinig zeil is dat wel te doen, maar het gaat dan toch wel erg heen en weer. En de golven waren toch weer hoger dan we eerder gezien hebben (ongeveer 6 meter van dal tot top) en dus ook veel onrustiger. Als je naar die watermuren gaat zitten kijken die boven de boot uittorenen dan wordt je niet goed. We zijn voor de moedrust dan ook vooral binnen gebleven.

Positief was dat ik wel heb geslapen. Tjonge wat was dat lekker zeg.
Nu is het inmiddels weer wat rustiger en zetten we koers naar de San Blas Islands, door de autonome Guna indianen, Guna Yala genoemd. We willen daar morgen aankomen en even bijkomen voordat we de hectiek van Colon bereiken. Vrijdag heeft onze agent, iemand die je helpt bij alle formaliteiten om door het Panama kanaal te gaan, al een afspraak gemaakt voor de admeasurment en inspectie van de boot. Daarna neemt onze agent ons mee naar de stad voor betaling en dan is het afwachten wanneer we worden ingepland. Hopelijk lukt dit na het weekend al en zijn we aan de andere kant. We gaan het zien!

Advertenties

5 gedachtes over “Onderweg naar Panama

  1. Klinkt best heftig allemaal! Ik ben erg benieuwd hoe de doorsteek door het Panama-kanaal gaat bevallen. Succes en doe voorzichtig!

    Like

  2. 8 bft…. heftig…. Hier ook heftig. Storm die diverse vrachtwagens heeft omgewaaid. Windstoten tot 110 km/uur… 8 bft is “maar” 62-74 km/uur ๐Ÿ˜€ Al met al zou ik met 8 bft niet meer gaan zeilen als zoetwatermatroos….. Succes door het kanaal!

    Like

  3. Wat bijzonder dat jullie het nog steeds redden en ik hoop dat je het ook leuk blijven vinden. Op naar de indianen, spannend, veel liefs en knuffels oma mieke๐Ÿž๐Ÿž๐Ÿž๐Ÿž๐Ÿž๐Ÿฅ๐Ÿฅ๐Ÿฅ๐Ÿฅ๐Ÿฅ๐Ÿข๐Ÿข๐Ÿข๐Ÿข๐Ÿข

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s