Curaçao

We zijn al weer een week op Curaçao. Onze tocht van Union Island naar Curaçao ging super snel, 3 dagen met de wind in de rug. We voelden ons snel helemaal goed dus we nemen maar aan dat dit onze voorbestemde koers is. Net zoals onze voorvaderen deden, alhoewel we daar niet te veel aan herinnerd willen worden. De slavernij weegt zwaar op onze schouders.

Curaçao is een mengeling van culturen net zoals zo veel voormalige colonies. De mensen die we spraken zijn trots op hun eiland. Er wordt Papiaments en Nederlands gesproken. Op school is Papiaments een verplicht vak. En veel mensen spreken ook Engels dus het is hier heel gemakkelijk communiceren. En we zeggen veel bon dia, bon dia en danki!

Hier hebben er ook mijn nicht Anneke en haar man Ronny ontmoet. Het was zo leuk om bij hen thuis te komen. We hebben heerlijk geluncht en gechilled afgelopen zondag. Gisteravond hebben we nog gezellig gegeten in de vissershaven van het Spaanse water. Ik ben blij dat we Anneke en Ronny hebben ontmoet, ze zijn heel inspirerend! Ze hebben veel beleefd en ondernomen samen. 

Luna en nika heben weer een vriendin er bij! Ze hebben dinsdagmiddag bij Dian thuis gespeeld dus dat was boffen. Deze week hebben ze ook uitgebreid geskypet met hun vriendinnen en klasgenoten. Dankzij de hulp van de meesters Jorrit en Daan is dit heel goed gegaan. De dames waren super tevreden.

Morgen gaan we al weer verder richting Panama, de tijd vliegt voorbij. Het is een tocht van 5 à 6 dagen dus we hebben weer veel boodschappen aan boord gesjouwd. Dat ging gelukkig heel handig met een pendeldienst van de Vreugdenhil supermarkt! 

Zie hier de foto’s, die van het museum Kura Hulanda zijn wel schokkend…. De rest is weer het gebruikelijke werk …Advertenties

6 gedachtes over “Curaçao

 1. Lieve Ankie,jan,Luna en nika, wat een leuke foto,s van jullie verblijf op Curaçao. Spannend op weg naar het Panamakanaal, goed uitkijken daar,. We hebben het volste vertrouwen in jullie, wat zien jullie er allemaal,patent uit de schoollessen zijn niet altijd spannend volgens mij, aan de andere kant zitten jullie Luna en nika fantastisch om zo jullie huiswerk te maken, en de juf is ze lief!!!!!!’m
  Lieverds veel kusjes!!!!!!!!!!!!!!!!⛵️⛵️⛵️⛵️⛵️⛵️⛵️⚓️⚓️⚓️⚓️⚓️🚣🚣🚣🚣🚣😃😃😃😃😃😃

  Like

 2. Wow, wat zien jullie er goed uit zeg, echt fantastisch om dit te volgen allemaal. Geniet ervan lieve mensen en een dikke kus uit koud en regenachtig Nederland!

  Like

 3. Lieve Ankie, Jan, Luna en Nika, heel leuk dat jullie hier bij ons in Curacao zijn geweest en leuke foto’s! We wensen jullie een hele goede verdere reis en blijven jullie blog volgen. Xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s