Druk

We zijn er maar druk mee. Mooie, nu Caribische, eilanden bezoeken, Oceanen oversteken, contact met andere boten onderhouden, school, speelafspraken na school regelen, familiebezoek, boodschappen doen, koken, afwassen, bootonderhoud en reparaties. Maar ondanks alles gaan we toch door. We hebben zelfs besloten om door het Panamakanaal te gaan en de Galapagos en de Polynesische eilanden te bezoeken. Maar voor het zo ver is genieten we nog van al het schoons hier. En dat is wel al heel erg mooi.

Luna en Nika hebben al weer wat geschreven op hun blogs. Nu eindelijk weer een update met foto’s. We hebben nu ook een simkaartje en zijn dus wat meer online nu. De foto’s laad ik toch maar via Maria’s café, want daar hebben ze snel internet!

Na Martinique zijn we naar Dominica gevaren met Elly en Rob en de andere boten. We lagen voor anker bij Roseau. Dominica is een prachtig eiland. Nog niet heel erg toeristisch. We hebben gesnorkeld in het Champagne Reef, in tropisch regenwoud geklommen, bij  watervallen gezwommen en in natuurlijke warme bronnen gebadderd. Wat een groen en mooi eiland is het! We snappen wel dat het zo groen is, want we hielden het niet droog. Vaak weer een regenbuitje, dus aan boord werden we een beetje klam. Raampje open, raampje dicht. In Dominica hebben we afscheid genomen van onze  Nederlandse en Belgische vrienden, het was een uitgebreide ceremonie met heen en weer dag zeggen en uiteindelijk het wegvaren. Luna en Nika vonden dit natuurlijk helemaal niet leuk. Ik moest mezelf ook blijven voorhouden dat dit erbij hoort. Snif.

 Aan de andere kant was het wel weer fijn om even met 1 boot te zijn. We zijn met Elly en Rob terug naar Martinique gevaren. Tijdens het laatste stukje naar Fort de France, vingen we een Great Barracuda! Die hebben we lekker opgegeten de avond voordat Elly en Rob weer op het vliegtuig stapten. We moesten tante Elly en oom Rob nu ook al weer missen! Voor Luna en Nika is dat toch elke keer slikken, maar gelukkig duurt hun verdriet niet lang.  Ze zijn nog steeds tevreden met het gezelschap van papa en mama. Wel niet zo interessant en leuk, maar nog goed genoeg!

En toen waren we weer even met z’n vieren… In Fort de France hebben we 2 dagen gezocht naar een bikini voor de meiden. Mission accompished. Een knalgele en knaloranje. Jan heeft de drinkwaterpomp vervangen en na de boodschappen en water tanken zijn we vorige week woensdag vertrokken naar Bequia. Omdat we zo laat waren vertrokken en omdat ik het vrij pittig vond en er tegenop zag om de nacht door te varen, hebben we een tussenstop van 2 nachten gemaakt in Marigot bay op St. Lucia. We weten dat dit een mooi eiland is, dat zag je ook vanuit de baai, maar we maken keuzes… We willen door naar Bequia om een zonnezeiltje te laten maken en om de White Witch met  te ontmoeten. Luna en Nika willen nog even langs een Nederlandse boot om te kijkjen of er kinderen aan boord zijn. Die blijken al rond de 18 te zijn, maar ze hebben toch een heel leuk gesprek met deze familie. De ouders hebben de kinderen in Martinique naar school gebracht toen bleek dat hun zoons geen school aan boord voor elkaar kregen! Plannen gewijzigd dus. 

Toen we na nog een dag zeilen in Admiralty Bay op Bequia aankwamen werden we welkom gegeheten door de White Witch in Blue. We kennen dit Nls gezin al uit Nederland en we hebben elkaar al ontmoet in voor vertrek. Luna en Nika verheugden zich al op het spelen met Myrthe en Wouter, wat gelijk heel leuk was. We hebben weer een paar gezellige dagen gehad en zijn nu weer op elkaar aangewezen! Alhoewel? Terwijl ik dit schrijf hebben Luna en Nika net hun eerste afspraak met 4 Franse kinderen. Ze zijn weer er weer zelf naar op zoek gegaan. We gaan even mee voor het eerste contact, maar dan gaan ze zelf. Het Engels zal weer goed geoefend worden. Luna spreekt al aardig vlot Engels en Nika gaat ook steeds beter. 

School gebeurt weer met flinke dicipline! Het moet af voordat we iets anders gaan doen. Taal en spelling gaan heel goed. Nika werkt snel en goed, maar heeft wel wat onderbreking nodig. Rekenen blijft de grootste opgave voor Luna, maar het is mooi haar goed te kunnen begeleiden.  Ze heeft toch aardig wat van de basis gemist tijdens haar behandeling. Concentratie en net werken gaan haar ook heel veel helpen. Toch kunnen concentratieproblemen een lange termijn bijwerking van de chemo zijn. Ze doet heel erg haar best en wil heel graag. Ik ben echter niet de makkelijkste juf voor mijn eigen kinderen. Misschien ook omdat ik me besef dat het zo bekangrijk is dat ze weer mee moeten in ‘ het Nederlandse schoolsysteem’. Ik ben er zeker van dat ze genoeg leren onderweg, maar op school telt voorlopig alleen rekenen en spelling. Met Wereld Orientatie zit het wel goed! Jan is nu hun geschiedenis meester! We komen hier natuurlijk ook heel wat  geschiedenis van de slavernij tegen, dat goed is om te weten. Het is mooi om te zien dat Luna en Nika echt geinteresseerd zijn in geschiedenis. Natuur komt hier ook volop aan bod. De tropische regenwouden en onderwaterwereld zien ze met eigen ogen. Hier in Bequia zijn we naar een schildpadden opvang geweest, waar we veel geleerd hebben over het leven en de bedreigingen (ook vooral de mens) van de schildpad. We gaan ze in Tobago Cays, onze volgende bestemming, van dichtbij bekijken!

De foto’s …

Al 15 jaar op reis, geen geld meer voor schoon water. Rob heeft hem wat water, eten en een strip gebracht.Great BarracudaSt. LuciaZeilmeisje NikaBequiaZuurzak (smaakt beetje als ananas)Breadfruit (smaakt beetje als aardappel) is door Captain Bligh (die van Mutiny on the Bounty) ingevoerd vanuit de Pacific als slaven voedsel !Vandaag!Advertenties

5 gedachtes over “Druk

 1. Wauw. Wat een mooie, onvergetelijke avonturen. En Super foto’s. We volgen jullie met belangstelling, bewondering en beetje jalouzie 😊. Haha. Heel veel groetjes vanuit nog kil Nederland. Vanochtend ijsbloemen op de ramen. Ook mooi…

  Like

 2. Wow! Precies het gebied waar ik in 2000 met een groot zeilend cruiseschip heb rondgevaren…. Geweldig zeg, het komt allemaal weer terug. Ken Bequia, Tobago cays, echt geweldig mooi daar. En het eten groeit echt aan de bomen daar he. Al die verschillenden citrusvruchten, bananen, mmmmm ben weer terug!

  Like

 3. Hallo allen,
  Het ziet er geweldig uit, vallen in herhaling, maar zeker als we de foto’s zien, worden we weer jaloers!!!
  Smaakte die barracuda?? Hier wordt het langzaamaan wat warmer, van het weekend de eerste lente dagen opkomst!! Dus daar gaan wij van genieten!;))
  groet en kus vanuit de Bianca!;)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s