vreugdevol wederzien op de oceaan

Vandaag hebben we extra rustig aan gevaren om de twee andere boten weer te zien. We hebben vorige nacht een stuk omhoog gevaren en vandaag de genua ingerold naar 2m2 zeil. En toch gaat de boot nog redelijk snel. We moeten echt ons best doen om langzaam te varen. We genieten van de zon en de relatief rustige golven. Maar nog steeds gaan we heen en weer hoor. Geen vis vandaag helaas, wel hele scholen vliegende vissen en af en toe een op het dek. Maar de vliegende vissen zijn hard en stijf, niet lekker om te eten. We zien wel een vogel! Hij wil bijna ons visaas pakken. Luna en Nika lezen moppen aan elkaar voor, we swingen weer lekker op onze discoboot en er worden wat acrobatische toeren op de giek en een soort rekstoktouw gedaan. Ze zitten gelukkig wel goed vast met een lifeline en ze doen voorzichtig! Het rekstoktouw is natuurlijk voor Nika, want ze wilde eigenlijk 2 rekstoken aan boord. Nika heeft zelf een deel van het touw rond de mast geknoopt, dus ze wordt al een echt zeilmeisje. Luna doet niet voor haar onder natuurlijk. Heerlijk dat ze zich zo goed voelen. Ze vragen nog wel veel aan Jan en mij om iets voor ze te doen binnen. Nika voelt zich al iets beter binnen, Luna is nog wat voorzichtig. Ik ben benieuwd of we morgen school kunnen doen. Voor de overtocht staat alleen rekenen op het programma. Hoofdrekenen moet in elk geval wel lukken. We zetten ook onze coordinaten op een grote papieren kaart dus dat is weer wat meten! Uiteindelijk zien we eerst de ene boot en onthalen we elkaar met flinke muziek en gedans. Na een tijdje dobberen horen we dat boot 2 er bijna is en er aan komt met de motor even bij om gelijk wat harder te gaan en stroom te laden. We treffen elkaar net voor het helemaal donker is! Wat een feest, al toeterend en swingend onthalen we ekaar. De kinderen zijn dolblij om elkaar weer te zien. En wij natuurlijk ook. Het is wel heel bijzonder om elkaar midden (of bijna midden) van de Oceaan te zien. Normaal kom je echt geen andere boot tegen. Nu varen we met 20 knopen wind en rond de 6 knopen SOG (Speed on Ground) pal voor de wind weer verder, maar dan wel weer gedrieen.
Morgen als het licht is zien we elkaar weer. Ik denk dat we morgen redelijk bij elkaar kunnen blijven. We gaan met z’n allen naar Martinique. Alhoewel de ene boot naar Grenada zou varen hebben ze onderweg hun plannen blijgesteld en varen ze mee naar Martinique. Gezellig

Advertenties

Een gedachte over “vreugdevol wederzien op de oceaan

  1. Erg leuk om zo mee te kunnen lezen tijdens jullie reis! Naar buiten kijkend over een nat weiland en mist is het moeilijk om me in jullie beeld te verplaatsen … 🙂 … Geniet ervan en doe voorzichtig!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s