bijna op een vierde

Vandaag hebben we rustig aan gevaren, zelfs wat zeil ingerold om dichter bij de andere 2 boten te komen.
Zij voeren wat langzamer en we blijven zo aan het begin van de reis graag nog wat dicht bij elkaar.
Verder is er heel stabiel weer en verwachten we morgen eerder minder wind dan meer wind. Hopelijk houden we de boot dan nog een beetje in toom, want de deining is nu al behoorlijk met iets minder wind.
We houden ons een beetje bezig met muziek luisteren en (voor) lezen. De meiden zijn af en toe nog een beetje hangerig en blijven veel plat. Maar als de muziek aan gaat, lekker hard, hebben we disco en bewegen we even flink. Voor Jan en mij komt er dan nog bij dat we aan het eten en drinken moeten denken.
Het hoogtepunt vandaag was wel dat we een vis hebben gevangen. Ook na uitpluizen van de visbijbel, hebben we echter geen idee welke vis, maar hij was 35 cm lang. Een beetje lichtgroen van kleur met een zwarte rand boven en deels onder. Met alcohol hebben we hem tot rust gekregen en vervolgens heeft Jan hem heel moedig gefileerd. Daarna lekker gebakken en opgegeten.
Het is inmiddels een uur vroeger voor ons, dus we lopen nu al drie uur voor op Nederland. Niet dat we echt een tijdritme hebben. Ons ritme wordt nu voornamelijk bepaald door het licht. De nacht is weer gevallen en dan is het ook snel donker. Jan en ik gaan weer wacht hangen en hopelijk wat beter slapen dan gisteren. Ik slaap het liefst buiten, want binnen vind ik het teveel schommelen. De meiden hebben natuurlijk de beste plekjes aan bakboord. Dat is de kant van het zeil, dus het is net iets stabieler om daar te liggen.
Al met al zijn we allemaal toch behoorlijk moe na een dag schomelen. Goede nacht!

Advertenties

Een gedachte over “bijna op een vierde

  1. Gaaf deze berichten van volle zee. Apart om te lezen dat jullie een vis rustig maken met alcohol… Met scherp mes kop eraf of jaap is wat sneller lijkt me. En dan pak je zelf het neutje erbij. Groet!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s