dag 2 op zee

Een eerste bericht van zee! We maken het goed.
We vertrokken woensdag pas eind van de middag uit Mindelo, alles was klaar voor de grote oversteek! Ik voelde de spanning toenemen. Uiteindelijk waren alle groente en fruit binnen, afgewassen in chloorwater en in de netten gestopt. De koelkast zitvol met een heus vriesgedeelte waar we vlees en brood hebben ingevroren. Luxe toch?
Jan heeft de motorolie en filers vervangen, nog aan de windvaan geslast en het bijbootje opgevouwen. De planken in de boot vastgeschroefd zodat het minder kraakt. Er zijn nog wel 10.000 andere geluiden, maar toch het scheelt wel.

Het gaat goed ons! We voelen ons goed en zo zien we de dagen wel zitten. De deining is heen en weer van links naar rechts, maar blijkbaar kunnen we dat goed hebben.
De boot vaart nu alleen op de genua met deze ruime koers. Jan heeft een boomsysteem in elkaar geklust zodat de boom het ziel opzij houdt en het zeil niet zoveel klappert.
We hebben we rond de 20 knopen wind nodig, anders wordt de deining sterker en vaart de boot minder goed over de golven. Nacht 1 hebben we nog op de motor gevaren om wat meer vaart te maken en hadden we nog geen boom om de genua uit te houden. Deze nacht is de wind sterk genoeg en varen we heen en weer wiebelend met gemiddeld 6,5 knopen naar de West!

Advertenties

9 gedachtes over “dag 2 op zee

 1. Fijn dat jullie geen last meer hebben van de deining. ‘Zeebenen’ bestaan dus echt!
  Ik wens jullie een veilige oversteek en kijk uit naar volgende berichten…

  Like

 2. Wauw. En dan nu de echte oversteek. Klinkt dat jullie er helemaal klaar voor zijn. Kanjers! Een mooie vaart toegewenst. Ben heel benieuwd naar de eerste signalen als jullie je bestemming naderen. Veel succes en gezelligheid met elkaar.

  Like

 3. Jongens,

  Wat een fijn bericht. Het leest alsof jullie al aardig ingeslingerd raken. Hoe lang zijn jullie nu onderweg (ongeveer) en waarheen?

  Hebben jullie een overzichtskaart van jullie route? Hier heeft het gevroren, de steiger ligt er wit en glad bij. Alles goed verder met ons.

  Liefs Mirjam

  Like

 4. Hee, dat klinkt goed daar! Alsof jullie gewend zijn geraakt aan de reis. Heel fijn! Hier is het -4, zonnig en prachtig. Helaas houdt de vorst niet aan. Vast lastig om je een voorstelling te maken van witte weilanden 😉
  Veel liefs en behouden vaart!
  Xxx margo

  Like

 5. Wat fantastisch wat van jullie te horen op weg naar de West, gelukkig nog geen zeeziekte,veel liefs van Paps en Mams Verkleij, behouden vaart

  Like

 6. He familie verkleij,
  Dat klinkt goed allemaal. We kunnen jullie volgen via jullie satelliet apparaat. Hopen dat het weer goed blijft en de wind de goede richting waait!😊
  We wensen jullie een goede vaart naar de overkant!
  Dikke zoen van Joris, Mirjam, madelief en floor

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s