Slapjes

Hangend over de kaartentafel schrijf ik dit berichtje, op zich is de zee nu al iets rustiger. Vandaag hadden we iets meer wind en een varierende golfslag, waardoor we een enorme hangdag hadden. ’s Nachts is heel erg mooi met dolfijnen die oplichten in de golven en je een gevoel geven dat je niet aleen bent. De volgende ochtend blijf je dan maar zo lang mogelijk plat liggen als je voelt hoe de boot heen en weer gaat en de wind blaast.
Luna en Nika kunnen dan bijna niets doen en verlaten de kuip niet. Ze hebben even getekend, op de Ipad gespeeld en fantasiespelltjes gedaan. Ze kletsen wat af. Waarschijnlijk dat ze daarom zo goed slapen. We hebben ze wel snel hun kooi in moeten helpen, want echt lekker voelen ze zich binnen niet. Gelukkig hebben we Philippe en Lisa aan boord. Philippe heeft nergens last van en kookt! We hebben ook al ratatouille gegeten. Toch is eten lastig. Je zou vaker wat willen klaarmaken of pakken, maar ziet er dan vanaf door de enorme beweging binnen. We zullen schitteren op het witte strand van Sal.
Hopelijk morgen beter en dan nog 1 nachtje en dan zijn we in de buurt…ik zal blij zijn als we er zijn, want vandaag was toch wel weer even afzien. Weer een marathonnetje erbij. Over en uit…

Advertenties

8 gedachtes over “Slapjes

  1. Lieve Tante Jeanne, het is zo leuk uw berichten te lezen. De zeeziekte zal hopelijk op de grote oversteek verdwijnen! Toch is griep nog erger die willen we zeker niet. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

   Like

 1. Hoi lieve Jan en Ankie en Luna en Nika,
  Fijn om af en toe wat te horen! We kijken regelmatig of er al nieuwe verhalen zijn, en dan is het altijd leuk om wat te zien. Hou vol, en geniet van een hopelijk mooi Oud&Nieuw op Kaap-Verdische eilanden. En dan? Klaarmaken voor de oversteek?
  Hier op de steiger veel verandering: Rob&Agnes zijn weg, en Ton…. Allemaal vervangen door nieuwe buren! En dan jullie ook nog weg… Behoorlijk wennen! Nou tot snel hopelijk weer een verslag onder rustiger condities.

  Like

  1. Hoi lieve buren, w’ll be back! Maar eerst nog verder een oceaantje oversteken. We horen dat de oversteek echt relaxter is dan wat we tot nu toe hebben gedaan! Eerst even chillen hier (ze zeggen hier ‘no stress’) dan naar Santo Antao. Vandaar naar??? We laten het nog weten. Lfs en een rustig en goed 2015!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s