Eiland hoppen

We zijn van La Graciosa via Lanzarote naar Gran Canaria gevaren. De tochtjes gingen weer goed, maar het waren ook slechts oversteken 6 en 18 uur. Het weer valt nog steeds een beetje tegen, maar we mogen niet klagen ik weet het 😉
Het is hier een grote camping met boten, waar je niet zo makkelijk gezinnen met kinderen ontmoet. Je gaat dan ook boten met kinderen spotten! Gelukkig is er hier aan de steiger een boot met een heel leuk Frans gezin. Zij gaan 4 of 5 jaar op reis! Luna en Nika spelen veel met de 2 Franse meisjes (10 en 8). Ze praten Engels, voor zover de Franse meisjes dat kunnen. De Engelse woordenschat gaat snel vooruit! Vaak krijgen we een vraag hoe je dat in het Engels moet zeggen. We hebben het ook over de etymologie van Nederlandse woorden als we zien dat we woorden geleend hebben van de Fransen of de Engelsen. Luna zei vandaag dat ze wist waar het woord ‘woman’ vandaan kwam! Ik wachtte even af wat er zou gaan komen, want zelf had ik geen idee. :-0 Luna zei nou het komt van een man die zei ” wow man! die is mooi!” Wat geweldig hè.

Jan en ik oefenen ons Frans een beetje en zijn blij dat we dan toch weer in het Engels verder kunnen. Gisteren zijn we samen op stap geweest naar de oude stad.

Zaterdag hebben we een super leuk Nederlands gezin uit Amsterdam ontmoet met een jongen van 10 en een meisje van 9, waar Luna en Nika heel veel en heel leuk mee gespeeld hebben. Helaas zijn zij gisteren al weer vertrokken naar de Kaap Verden. Daarom denken we er wel sterk over om hier nog maar een paar dagen te blijven en dan ook richting Kaap Verden te vertrekken! Vandaag was wel even pittig. Jan probeert hard te klussen terwijl we weer in het ritme van school moeten komen en de dames hun nieuwe vrienden missen en daardoor ook weer erg hun vriendinnen thuis! Alles komt weer boven.

Luna en Nika zijn nu dus extra gemotiveerd om de oversteek van een dag of 6 à 7 naar de Kaap Verden te maken. We denken met een normale deining en wind dat we het wel redden. We weten nu iets beter wat we moeten doen in geval van zeeziekte. Ik maak wat neutraler eten klaar, niet meer met de zeer geurige Marokkaanse kruiden.
De de verhalen van andere boten met kinderen sterken ons, er wordt daar ook gekotst en toch gaan ze door. O ja en de verhalen van de Italianen die samen met ons uit Rabat vertrokken, dat ze nog nooit last hadden gehad van zeeziekte, maar nu wel, helpen ook. Het kwam duidelijk door de kruisgolven en de aan de windse koers over flinke golven. Er had daarvoor ook een heuse storm gewoed. Hier op de Canaries waren er windstoten van 53 knopen in de haven van Lanzarote gemeten!
Zo gaan de verhalen dus over en weer.

Hier wat foto’s! We maken het goed en kijken uit naar de Kaap Verden.

Lanzarote, verlaten decadentie

IMG_1253-2.JPGNavigeren

IMG_1263.JPGOnderweg

IMG_1264-0.JPGZaterdagschool!

IMG_1265.JPGBoot cinema voor kinderen

IMG_1266-1.JPGTot het laatste moment spelen

IMG_1284.JPGBrave kinderen, ouders aan de borrel

IMG_1292.JPG

Advertenties

4 gedachtes over “Eiland hoppen

  1. Het ziet er geweldig uit. Wat leuk dat de meiden zo vlug contact leggen met andere wereldreizigertjes.
    We wensen jullie prettige feestdagen,
    oom Jan en tante Cobij

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s