Even bijkomen!

We zijn even aan het bijkomen van weer een onstuimige oversteek. We vertrokken vanuit Rabat met flinke wind. We voeren aan de wind, tegen de nog hoge golven in. Eerst waren we nog verrukt van het spektakel, maar al snel voelden we ons minder goed. De twee Italiaanse boten hoorden we op de marifoon zeggen dat zij hun plannen zouden veranderen. We konden hen echter niet meer oproepen, omdat ze te ver waren. Wij zagen geen andere mogelijkheid dan maar doorgaan. Het werd een tocht met wat dieptepunten, zoals meerdere keren spugen en daardoor bijna niet kunnen eten, 12 uur met de hand sturen door een tijdelijk kapotte stuurautomaat, een kapotte stormfok stag, de SSB niet kunnen gebruiken door een te lichte zekering, lekkages en tot slot bij aankomst de genua die niet inrolt!
Jan kon als enige nog blijven functioneren en eten. Wel gooide Jan ook 1 keer z’n maaginhoud eruit nadat hij gekookt had! Ik voelde me uiteindelijk beter door pillen en helemaal bij de andere koers, ruime wind! De dames trokken het laatste bij. Nika heeft gelukkig wel ontdekt dat pilletjes wel helpen. Luna blijft koppig, maar gezien de vele pillen die ze geslikt heeft niet zo gek. Kortom we hebben wel een flink dieptepunt gehad dat ons wel tot nadenken dwingt over de verdere planning.
Gisteren eind van de avond kwamen we bij Isla la Graciosa aan, het allereerste Canarische eiland, opgelucht dat we er waren. Toen bleek dat we de haven niet in mochten. Ik heb de norse man een fijne avond gewenst op een nogal boze toon! Op zich liggen we hier prima voor anker bij een mooi strandje, maar ons bijbootje moest nog geplakt worden dus we zijn nog niet aan de wal geweest.
Maar nu eindig ik de lijst met negativiteit.
We hebben ook onze positieve ervaringen! De boot vaart heel gedegen en veilig. We hebben het hele stuk kunnen varen met 4 zeilwissels. Het laatste stuk met de ruime wind met schommelkoers kunnen we wel hebben en als we op die manier kunnen in slingeren bij volgende tochten gaat het misschien beter. We hebben ook weer mooie dolfijnen gezien en de VIRB camera doet het prachtig, ook onder water. Gistermiddag heb ik nog veel voorgelezen en kwamen we redelijk vrolijk aan. Na de teleurstelling van het niet ‘vastliggen’ hebben we nog heerlijk pasta gegeten en het avondje van Sinterklaas gevierd. Jan was Sinterklaas met scheerschuim baard en toverde de zak op het dek terwijl er hard geklopt werd door z’n boormachine aan een touw. Door een walkietalkie sprak Sinterklaas vanuit de zak. Luna en Nika hadden bedacht dat we het Engelse kwartet zouden spelen en wie een kwartet had mocht een cadeautje graaien uit de zak. We hebben elkaar nog nooit zo geholpen en gehint om een kwartet te behalen! Luna en Nika hadden ook cadeautjes voor ons gekocht op de souk in Salé. Ook voor elkaar, met een mooie brief erbij! Ze hadden mooie woorden voor elkaar, zo lief. Wat een feit is dat wij het nog goed hebben met elkaar en dat we elkaar heel lief vinden.
We puffen nog even uit in de zon, het is hier prachtig. We zijn toch al zo ver gekomen.
Morgen al school en dan naar de wal.
Dag lieve mensen, bedankt voor al jullie leuke en lieve reacties. We missen jullie, gelukkig zijn jullie op deze manier toch een beetje dicht bij.
Excuses voor de typfouten in m’n vorige post. Het was in de haast en inderdaad onder invloed Jeroen!

IMG_1229.JPG

IMG_1245.JPG

IMG_1208-0.JPG

IMG_1244.JPG

IMG_1240-0.JPG

IMG_1218-0.JPG

IMG_1219.JPG

Advertenties

12 gedachtes over “Even bijkomen!

 1. Hoi lieve Ankie, Jan, Luna en Nika,

  Wat een avontuur! En fijn dat jullie weer goed zijn aangekomen. Heel mooi om jullie te volgen! Geniet van elkaar! En heel veel plezier!! Liefs Rob, Meike, Foske, Jitteke en Trijntje

  Like

 2. Als je nog een keer in slecht weer varen kunnen je misschien ook eens een foto maken.?
  Gelukkig dat jullie elkaar lief blijven vinden ook na zo’n barre tocht.
  Rusten jullie nu maar eens lekker uit op dit mooie zonnige plekje.
  Lieve groet van oom Jan en tante Cobij.

  Like

 3. Fijn dat we weer een berichtje van jullie ontvingen, we kijken er elke dag naar uit.
  Wat fijn dat jullie elkaar nog zo lief vinden na deze zware oversteek met stukken. Wij vinden jullie wel kanjers, wij zijn trots op jullie. Wij zijn zeer blij met het prachtige kado een iPad. Wij zijn aan het oefenen hoe alles werkt. Sinterklaas is dus ook langs geweest!!!!!!!!!!
  Hebben jullie de chocolade zwarte pietjes al opgegeten? Hier gaat alles goed!!!!!
  Het is wel erg stil zonder jullie en zonder Elly en Rob.
  Lieve groetjes, opa en oma verkleij

  Like

 4. …….spannende episode voor jullie! Goed om de vinger aan de pols te houden om te kijken hoe de reis zo fijn mogelijk kan verlopen en volop te genieten! Heel veel liefs.

  Like

 5. Bedankt voor al jullie lieve en bemoedigende reacties. We relaxen en genieten nu van de zon! Met het geplakte bijbootje naar het strandje geweest. Luna en Nika hebben gezwommen en school gedaan. Morgen boodschappen doen en een plan maken!

  Like

 6. Hallo lieve buren!
  Wat een avontuur zijn jullie aan het beleven, kan me heel goed voorstellen dat het een zware tocht is geweest! Maar jullie hebben je er wel mooi doorheen gevochten met z’n viertjes! Nu lekker uitrusten en genieten? Zijn jullie al aan wal geweest inmiddels? Hoe is het daar, behalve mooi weer?

  liefs, Maarten

  Like

 7. Hoi luitjes,
  Pffff. Dat is wel even afzien geweest. Maar fijn dat jullie je er doorheen geslagen hebben en nu lekker kunnen genieten op de Canarische Eilanden. Met technische Jan zijn de euvels aan de boot zo verholpen. Blijf genieten van elkaar, de levens lessen en het avontuur. Behouden vaart!

  Like

 8. Hoi Jan en familie, we hebben jullie website gevonden. En we zagen op Mar. Traffic dat jullie inmiddels in Las Palmas liggen. Ligt de Pacific uit A’dam er ook nog? Zij hebben twee kinderen van de leeftijd van jullie kinderen. Hun dochter keek er al erg naar uit om jullie te ontmoeten. Zou leuk zijn als jullie elkaar nog treffen daar.

  Iedere avond is er om 20.00 uur UTC een netje op de SSB, op 8294 USB. Momenteel is een aantal NLse schepen onderweg, dus is er vrij veel SSB verkeer om 20 uur.

  Wij liggen in Marina San Miguel op Tenerife. We willen nog door naar La Gomera, dat schijnt een erg mooi en prettig eiland te zijn. Daarna als het weer goed is vertrekken richting Kaap Verden. Maar dat zal wel rond / na kerst zijn denk ik.

  Veel plezier op Gran Canaria. Wat zijn jullie verdere plannen? Zou leuk zijn als we elkaar nog ergens treffen.

  Met vriendelijke groet
  Hedda, Quirijn, Walewijn a/b Antares

  Like

 9. Hi lieve mensen,
  Ik heb gisteren jullie blog adres gekregen van Neel tijdens de kerstwandeling van de dorpsraad. Leuk om te kunnen volgen hoe het jullie vergaat. Ik ben toevallig net ook aan het lezen in het boek van Laura Dekker. Ik ken het zelf niet maar ik lees dat Gran Canaria een fantastisch mooi eiland is. Ik hoop dat jullie er van genieten. Over Kaap Verdië schrijft ze ook heel enthousiast trouwens. Ik ben benieuwd hoe jullie verder gaan. Succes!

  Marcel van Druenen, met de groeten van Djenné en Edith

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s